姓 名:梁珊珊 Liang Shanshan

民 族:汉族
Nationality:Han

籍 贯:湖南省娄底市
Native place:Loudi, Hunan

学 历:博士
Degree:Doctor

职 称:讲师
Position:Assistant Professor

研究方向:对外汉语教学、二语习得研究、应用语言学及汉韩对比研究
Research Interests:Teaching Chinese as a Second Language

教 学:中山大学外国语言学及应用语言学专业对外汉语教学方向博士。多年来一直从事留学生的教学工作。先后教授过语言生及本科生精读、泛读、听力、口语、商贸汉语、中国文化等课程,教学效果好。
Teaching:Ms. Liang teaches Intensive Reading, Spoken Chinese, Listening & Speaking, and Chinese Culture, etc.

科 研:主要从事对外汉语教学方面的研究,尤其擅长韩国学习者汉语习得方面的研究。发表文章多篇;主持并参与多项省部级项目。
Research Achievements:Ms. Liang mainly does research on Chinese Acquisition, especially for Korean students. She has published many papers and held many projects.