关于举办罗格斯新泽西州立大学汪浩教授学术讲座的通知
发布时间: 2019-05-15

目:Special Lectures for “The Landscape Design of Highway Engineering”

---Sustainability and Life-Cycle Assessment of Highway

间:2019051714301630

点:交通大楼307会议室

报告人:汪浩教授(罗格斯新泽西州立大学)

欢迎广大师生参加

土木与交通学院

20190515

报告人简介:

Dr. Hao Wang本科毕业于东南大学,硕士毕业于美国弗吉尼亚理工大学,博士毕业于美国伊利诺伊大学香槟分校。现任美国罗格斯新泽西州立大学土木与环境工程学院副教授(终身教授),博士生导师,研究生项目主任,可持续和智能基础设施实验室创始人兼主任。主要研究领域涵盖道路结构和材料的多尺度评价和模拟,绿色和功能性路面材料,交通基础设施的全寿命分析等。发表SCI期刊论文100余篇,包括两篇ESI高被引论文和多篇高影响因子(大于5.0)论文。担任多本国际期刊杂志的编委和审稿人和会议组委会成员,包括ASCE Journal of Transportation Engineering 副主编,2017 交通基础设施和材料国际会议技术委员会主席,2018华人基础设施学者国际联合会年度论坛主席。担任ASCE工程力学学会-路面力学专业委员会主席和多个ASCE TRB技术委员会委员。

报告摘要:

Highway infrastructure poses challenges to the vision of sustainable world because it consumes massive energy and capital investment and generated adverse impacts to the society and environment. Sustainable highways come with the combination of safety, cost effectiveness, environment friendliness, and longevity. The lectures will introduce the concept of sustainability and discuss how to define sustainable transportation infrastructure in measureable terms. The sustainability rating system, economic cost analysis, and environmental assessment techniques will be introduced. In particular, life-cycle assessment method will be introduced, including goal and scope, inventory database, and impact assessment. Sustainable practices in transportation material and green infrastructure design will be introduced through case studies.