关于举行澳大利亚麦考瑞大学Michael Sheng教授学术报告会的通知

发布者:陈聪发布时间:2019-09-24浏览次数:177

报告题目

When the Internet of Things Meet Business Processes:  Current Status and Open Challenges

当物联网遇到业务过程管理:现状和机遇

报 告 人:Michael Sheng(麦考瑞大学教授)
报告时间:2019年9月25日  星期三  下午14:00
报告地点:经济与贸易学院学院 B10南座202
欢迎广大师生踊跃参加!

报告简介:
Since mid 1990s, the Business Process Management (BPM) has emerged  as an important discipline with significant advances in models, standards, tools  and technologies. Over the past two decades, the Internet of Things (IoT) has  increasingly become pervasive and is widely regarded as an important technology  to improve productivity, operational effectiveness, decision making, and to  identify new business models for social and economic opportunities. The  incorporation of IoT into BPM would allow the development of business processes  with higher levels of responsiveness, efficiency, and flexibility. Although the  combination of IoT and BPM creates substantial potentials, it also presents many  significant challenges. In this presentation, I will review the current state on  IoT and BPM, discuss the open challenges, and report some of our recent research  activities.
专家简介:
Michael Sheng教授,澳大利亚新南威尔士大学计算机科学博士,现任麦考瑞大学计算机学院院长和全职教授。主要研究领域涉及万维网、物联网、大数据分析、网络服务、智慧城市、社会网络和普适计算。在计算机领域核心期刊或顶级会议上发表论文370余篇,其研究成果被国际同行广泛引用,迄今被引用9500余次,其中15篇论文被引用超过100次,最高单篇引用为1530次。
Michael Sheng教授2019年被AMiner评选为物联网最具影响力学者100强(排名第26位),2014年获澳大利亚国家基金委ARC-Future  Fellowship(整个澳大利亚信息技术领域只有7人曾获此殊荣), 2012年获澳洲计算机领域研究最高奖Chris Wallace杰出研究贡献奖,2003年获得微软学者奖。Michael Sheng 教授的研究得到澳洲政府和工业界的大力支持,先后获得超过8百万澳元科研经费。Michael Sheng教授受邀担任多个国际顶级会议的会议主席。